28.10.08

ARTIS SEPENUH MASA, Mr.HADI


En Hadi sekarang artis sepenuh masa. Sewaktu beraya di rumahnya baru-baru ini, banyak lukisan yang sudah disiapkan semenjak beliau pencen beberapa bulan lalu. Kini beliau tidak lagi perlu fikir fasal kerja atau 'saya yang menurut perintah', slogan yang amat popular dikalangan penjawat awam.
Melukis adalah salah satu terapi jiwa. Dan juga sebagai langkah bersiap sedia beliau kerana tak lama lagi mungkin keempat-empat anak daranya bakal 'diambil' orang. En Hadi tak punya anak lelaki. Tentu beliau akan sunyi nanti......

5 comments:

BAINI KHAIRI said...

en. hadi antara org berjawatan paling kool..walaupun sering menjadi sasaran manusia yg dengki dgn beliau, dia tetap kool..

paling best..meeting dengan dia yang tak skema sambil kami membakar paru-paru dengan nikotina

jawa peranakan said...

yop..
en hadi tu tak berhajat nak jual hasil seni beliau ke?

kalau nak jual,saya cadangkan yop masukkan contoh2 lukisan tu dalam blog ni..sertakan sekali saiz,media yang digunakan dan harga..

PS-en hadi memang seorang yang best dan sejuk (cool)..beliau banyak membantu dan memberi tunjuk ajar bukan sahaja dalam bidang set malah bidang production juga.. saya antara yang bernasib baik sebab pernah menerima tunjuk ajar beliau..tapi tak tau pulak saya yang beliau tu dah pencen.. maklum la..saya pun dah lama meninggalkan RTM..

Nik said...

en. hadi...
what ever kills you, make u stronger....

terima kasih...

Anonymous said...

he is best of the best person...
i've ever met before..cool and steady itulah character dia walaupun byk tekanan dan bebanan kerja yang ditanggung.. tapi hamba sempat mengenali beliau 2 tahun lebih jer.. tak la lamer maner seperti kawan2 hamba yang lain nii

geng pereka said...

En. Hadi..mmg tak dinafikan..bukan memuji..mmg orgnya cool..kalau dia tolong bg idea dsgn set, maka berkepul2lah asap yg keluar, selaju kertas yg di contengnya..bg aku dia mmg sifu..tgk magazine terbalik pun dah dpt idea utk buat dsgn..well done sifuu..u dah bg sayap pd pereka set..hehe..mcm iklan deepavali tuuu..mmm..pereka bleh terbang ker skrg?kui..kui..kui..