8.10.08

BERSILATurahim BUKAN BERSILAT.

Berjaya juga aku joint perjumpaan Cliffordian86 pada 3Okt08 lalu. Ramai yang hadir, tapi lebih ramai yang tak dapat hadir. Kalau tak silap aku ada 7 kelas Cliffordian86. 40-50 orang sudah cukup meriah. Gegak gempita Bob Cafe. Terimbau kenangan lama. Ada yang boleh dicam lagi, setengahnya pula bila diperkenalkan baru ingat. Maklum 22 tahun tak jumpa. Cerita anak pinak, keluarga, kerja semua keluar. Ada juga yang masih solo 'menyinglekan' diri . Ada dah buka 2,3 cawangan. Kaki kelakar masih berupaya buat kelakar menghidupkan suasana. Ada kaki rokok, ada dah berhenti merokok. Ada ustaz, ada yang baru nak start. Ada yang kontrol macho. Ada rock 4ever. XXL ada. S pun ada. Ada Pas, Umno, PKR...lantok kome le! Tahun hadapan akan diadakan secara besar-besaran untuk mengumpulkan Cliffordian86 dengan tema:
CLIFFORDian 86@40

13 comments:

putrizmia said...

huhuhu..mmg best jumper kekwn lamer ms sekolah....mcm2 citer keluor..huhu..en.raduan lepas ni leh la wat kamus bahasa perak lak ek...suker teman..huuhu...

BAINI KHAIRI said...

yo, brader....wah, dalam diam gunung berapi berlava dakwat rupanya :)

putrizmia said...

en raduan nak tanya sikit..apa citer t-shirt labon?

R@duan said...

tq baini.
anda memang hebat.

putrizmia.
t-shirt labon sedang diuruskan oleh en herman. tak lama lagi siap. saya akn btahu kelak.
tq. ur the best supporter!

BAINI KHAIRI said...

En. Raduan, anda telah ditanda!
http://apaceritabainikhairi.blogspot.com/2008/10/saya-telah-di-tanda.html

Sekadar berkongsi cerita dan tiada paksaan dalam islam sesungguhnya...Hanya memeriahkan suasana alam maya!

Oh, saya nak minta izin link blog abang dalam blog saya kerana saya menjadi pembaca tegar laman abang :)

R@duan said...

baini
alahai...apalah sangat blog saya ni.
cerita ringan-ringan pasal diri sendiri aje.
sikit-sikit menyibuk pasal hal orang lain.
-- saja nak tunjuk kat anak-anak, bahawa abah dia pun tak ketinggalan dalam arena blogging ni ! nanti taklah dia kata abahnya koman sangat, bila dia besar nanti! --
eceh!

jawa peranakan said...

yop..
satu lagi perkataan perak..

DABE..maknanya beg duit..org kampung aku cakap WALLET..

jawa peranakan said...

baini suka warna oren..

buah oren,jus oren,kucing warna oren dan sumi perisa oren suka tak?

usain bolt said...

kat kampung aku biasanya org tanda kerbau..tindik telinganya sebagai tanda kerbau tu siapa punya..

dara pingitan said...

satu lagi yop..

BEDA'AH..datang dari perkataan BIDA'AH.. maknanya bohong/tipu..

contoh perkataan..

"Kamu jangan nak BEDA'AH..Udah kutanya cikgu kamu..Katanya udah semenggu kamu tak sekolah.. Ape ke he kamu ni? Aje monten aje kerojenya.. Ke mana kamu monten? Apa nak jadi la kamu ni..Aku dengan mok kamu ni teruk ncari sekupang due..Nak nyekolahkan kamu..Tapi kamu langsun tak mikior..eee..eee..eee..udah gamaknya budak ni!!!!!"

PANNNNGGG!! UDAH KENA TEMPELEN..

haaa..satu lagi = TEMPELEN.. maknanya TEMPELENG atau LEMPANG..sama je sakitnya..

roti john said...

tumpang tanya..

ada tak kawan2 yang tau kat mana ada sekolah pondok kat area KL?

BAINI KHAIRI said...

jawa peranakan : tu la..buah oren saya amat tak suka makan..tp air sankuik tu saya suka minum pulak :)

cabey said...

teman rase sekolah pondok area berada di ulu kelang ..kalu tak silap laaaa..pasai mase teman dok kat area sana ader le seseklai lalu kat belakang zoo dekat area kemensah ternampak laa sekolah pondok tahfiz kalu tak silap laaa... kalu silap mintak maaf bebanyak ler..