24.11.08

KEJADIAN SEPARUH BOGEL DI SHAMELIN

Semalam jam 5.30 petang, komuniti Apartment Taman Shamelin Perkasa iaitu peghuni Blok 12,13,14,dan 15 mengadakan perjumpaan. Tujuannya untuk menubuhkan persatuan penduduk. Ini akibat dari banyak masalah sosial seperti kecurian, berasmara bukan mahram di tempat letak kerata, ragut, pecah rumah dan macam-macam lagi. Baguslah tu. Tapi yang menariknya diperjumapaan itu aku rasa macam kat Hong Kong. 90% Cina. Melayu aku nampak ada 5 orang sahaja.tapi bagi aku tiada halangan untuk aku bermasyarakat. Yang penting boleh berLABON sudah. Oleh kerana terlalu ramai mereka guna bahasa Cina. kadang-kadang English. Ada seorang tua cukup cekap Bahasa Melayu, Cina dan English. tapi macam biasalah. Bila bab lantikan untuk jawatankuasa, semua buat-buat dalih 'Im busy', 'Im not the house owner!'. i just want to be a shadow'. Macam Melayu juga.....

5 comments:

R@duan said...

Engkau orang (guna bahasa baku) ingat ini cerita separuh bogel ke? Tak. Ini cerita selepas berlakunya kejadian separuh bogel....

Tuhfat al-Nafis11 said...

kahakhakhkahakhkahkahkahakahkahkhakhakhakhakhkhakhakhakhakhakhakhakhakhakakhakakhkakakahkakahakkahkahkakahkahkakahkakahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkhakhakhakhakakhakhakah...........nasib baik ingatkan ader perjumpaan yang menganjurkan mogok utk berbogel..

Mak Su said...

hahahha, boleh nyanyi lagu, "kita serupa"

jawa peranakan said...

bagus tajuk entry ni.. CATCHY

kamal sabran said...

kakaka bogel lagi :)