30.11.08

TOLUK KOMANG


Ontah macamano den boleh ikut pulak anak den punyo idea. Hari Sabtu lopeh, budak-budak tu buat muko 15sen. 'Boring la cuti ni tak pergi mana bah, duduk rumah je'. Den pun apo laie, pantang di cabar, den sughoh bebudak tu siap copek-copek, pagi tu jugak den start kegheto, den ingat nak bawak poie Melako, atau Johor . Tapi terkona stering kegheto kek anak panah menghalo ke Toluk Komang. Buleh la kek sini pun. Den duduk saghi semalam kek situ, tapi dalam ati den teringat laie tompek kojo, banyak laie bondo nak dibuek ni....
Raso den buleh laie kalau nak datang kek sini bercuti. Tompek cantik. Tapi hotel kono buking awal, tarak kalu penuh.
Ahad, 3(tigo) potang den dah sampai KL. Pukul 5(limo) dah ado kek tompat kojo. "Alahai ari Ahad pun kojo. Apolah abah ni..." Eh anak den pun dah pandai cakap oghang negeri 9. Tu baghu saghi duduk tepi laut Toluk Komang....

15 comments:

tempayanbudu said...

Salam..seronok ler dapat bercoti..aku ni duk ler terprok kat gombak nie apoh pon tak dapat..hahhaah,orang cuti aku ken akojer..huhhuh..mcm best jer tmptnyer..lamar dh x pegi ni yob..

R@duan said...

layan budok.......dengan mak budok!

Tuhfat al-Nafis11 said...

Yop..
tuu bayang2 tuu macam gambor yop labon ngan kuda jer ..pegi bawk kuda sekali ker...
hahahahhaah..tu baru sikit minum airlaut kat nogori...kalu byk minum nyer..abih tukor slang nyer..

jawa peranakan said...

WAH!!!

ORG PERAK CAKAP BUNYI NEGERI SEMBILAN..HEBAT!!

LEPAS NI TRY CAKAP BUNYI JAWA PULAK..

Mak Su said...

ooohh, iyo koh? dah sah lah, dah sah! anak ekau ngan ekau tu omputih kawan den cakap, fast learner...ehwah!

R@duan said...

tuhfat:
tu bayangan bini den. kami tengah menyambut ulang tahun perkahwinan di tepi pantai sambil menengok anak-anak bergumbira bermandi-manda

jawa peranakan:
nak belajar ngan awak dulu..

mak su:
eceh...!

Tuhfat al-Nafis11 said...

selamat ulangtahun....

Nik said...

ese bukan nak kato apo pun..tapi tompek tu walaupun takdo boruk yang namo karim dokek dokek c2 pasal takdo kobun gotah, tompek tu memang lawa la...buleh la bebilo geng labon kalu nak g kemping ko apo ko kan...bagan lalang punyo trip pun sonyap yo den tak konpiden jugo sbonanyo nak utarosolatan kan cadangan ni...tapi cubo kito pikir secaro berjemaah agar lebih berpahalo la....ekekek.

gambo yg tuan raduan amik tu lawa la......

Mak Su said...

eh...tukar template blog?

jawa peranakan said...

WOOO!!!

SEHARI BERAPA KALI TUKAR LATAR BLOG BRO?

R@duan said...

aisemen....dah trai tukar, tapi ati tak puas. Nak balik kat templet lama. tapi tak dapat. Moral of the story: sayangilah bini kita yang sedia ada...
ha ha ha...

Tuhfat al-Nafis11 said...

isk..isk.. yop teman terasa nii ..mike perli teman ker kawan teman yang satu opis tuu..huuuuhuuuu.hahahahahahahhahahaha

aman310 said...

Huhuhuu,,,baguih dok ado,,,eceh terpeleot plak koi nyer lidah ni,,
,erm..tanhiah la sb jd bapak yg baik, koi pun lum tau lagi leh jadi ker tak bapak macamtu...huhuh,,,insyaallah,,,hrap2nyer macam tu la,,,
nanti kalau rasa kesunyian leh la ajak koi ni erk,,huuhu

rahmanraof said...

amin ekau pun buleh jadi bapak yang baik, kalu ekau blanjo sumo geng labon g sunway lagoon!!!

PutRiZ DaMia said...

huh mcm panas je forum geng labon kat en3 nih!!!!!huhuhu...