14.3.09

INI DIA ORANGNYA....

Bekas Menteri Pelajaran Khir Johari yang bertanggungjawab melanyak tulisan jawi, sehingga hari ini ramai generasi muda buta jawi.
Menteri Pelajaran yang masih mengagungkan dan mempertahankan pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris. Dengar tak beliau sedang ketawa terbahak-bahak?

5 comments:

jawa peranakan said...

semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya..

semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya..

PS-ayat di atas memang sengaja diulang sebanyak 2 kali..

pak maun said...

tak dengar..baru tengok je dah sakit hati..

usain bolt said...

yop.
itu gambar pemimpin yg menyebabkan remaja buta jawi.
gamabr pemimpin yg menyebabkan remaja buti hati ada?

jawa peranakan said...

YOP..
DI BAWAH INI DILAMPIRKAN SATU KOMEN DI DALAM BLOG 'TIGER' BERKAITAN PERLANTIKAN BELIAU SEBAGAI KP RTM..SILA BACA DAN HAYATI (KALAU SUDI)..

SAYA MELAMPIRKAN KOMEN INI KEPADA TUAN KERANA MERASAKAN TUAN DAN KAWAN2 DI RTM PERLU MENGHAYATINYA.. UNTUK MAKLUMAN,TIADA SATU HURUF PUN YANG DITAMBAH MAHUPUN DIKURANGKAN.. SELAMAT MENGHAYATINYA..

Saya ingin mencadangkan kepada Datuk bahawa sebagai langkah pertama pejuang di Jabatan Penyiaran ialah MEMPASTIKAN SEMUA KAKITANGAN PENYIARAN MERUPAKAN AHLI UMNO. Bukan seperti masa lalu dimana terdapat sebahagiananya yang merupakan penyokong PAS maupun PKR.
Cebagai sebuah media kerajaan, Jabatan Penyiaran sememangnya ditubuhkan untuk membantu kerajaan BN berhubng dengan rakyat jelata. Memainkan peranan merangkan maklumat dan maklum balas kepada rakyat jelata akan usaha dan dasar yang kerajaan Bn buat pada sepanajang masa. Jika sebaliknya kakitangan bertindak mempertikaikan dasar dan rancangan kerajaan BN, saya lebih suka mencadangkan agar kakitangan yang spt ini masuk TV 3 atau syarikat swasta yang lain yang tidak ada sangkut paut dengan tugas dan tanggungjawab sebagai egen kerajaan BN. Umpamanya kerja dengan Indah Water yang hanya berurusan dengan tahi-tahi manusia.

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan jutaan tahniah diatas tugas baru yang diamanahkan kepada Datuk. Semoga RTM akan bertambah creative dibawah ketuanya yang baru ini. Saya yakin Datuk memiliki kemampuan tersebut.

Anonymous said...

Salam..

Ate roper itu ler..baru ler teman tahu..