6.5.09

Bye Bye STREAMYX...


...Dengan ini, bermula pada saat ini dan tarikh hari ini, saya mengistiharkan tidak lagi menggunakan perkhidmatan streamyx. Sekian, terima kasih

11 comments:

R@duan said...

Modem dia asyik meletup aje....

R@duan said...

Kilat sikit...meletup la jawapnyer Modem dia (RIGER)...gampang betui. Yang terbaru, tak dan sebulan , daaah meletup......

soulman said...

bro .. beli modem sendrey jer pastuh guna arrestor & klu boleh time kilat/petir tu off kan .. tu jer petua .. aku pyer dah 4 tahun guna bru sekali jer tukar .. tu pon sbb router D-Link tu dh mengong .. skang guna LinkSys ..

NASIRUDDIN BIN DIN said...

Mike pakai line ape pulok tu weh..

Tuhfat al-Nafis11 said...

yop mike teman suggest pakai P1 WIMAX lebih baik dan terkini...rekomen pasal Man brader pakai sekarang ni.. murah pun!
nak tahu lebih lanjut jumpa dia atau try la dia punya modem tuu..

W@hid 2009 said...

Mungkin sistem pembumian bangunan no class punya.Mike tanya brother2 yang guna streamyx di bangunan itu, ada masalah macam mike tak..Sistem elektrik pun kalau tak bagus tu yang terbakor rumah.Kilat ni memang dia tuju kerumah2 yang sistem pembumian yang tak baguih,kita hanya merancang hanya Tuhan yang menentukan..Mike tukar le Moderm itu ada waranty setahun,Di penang P1 Wimax,seorang pelanggan di sambar Kilat kerana dia gunakan pada masa yang tak sesuai..Tengah kilat Kuat dia menggunakan Lattop dengan asyiknya datang satu kilat Booomm.. Tempat mike banyak pilihan Wi Max ada,Celcom Broadband,Maxis broadband,mike rasa tak sesuai di tempat mike buat pilihan sendi ri.. Sebab di Kawasan KL banyak liputan 3G, bila guna broadband tiada masalah...

Nik said...

ambo raso la...kalu demo dok beli lagi hok laing...baik demo pastike keadaan motor hondakap demo tu dale keadaan come...sbb kalu palam dio tu 'karak, buleh jadi line brodban celcom ado masaloh denge arial dio...sbb to demo kalu naik muto honda demo tu, kena bowok arial tv skali, lagi molek kena bowok arial asto la...ikak kemah kat makgat muto demo tu...jadi gak line brodban celkom tu jadi bereh, jange paka brodban maxis...kang nyupoh seranoh ke maxis sajo yo buleh doso kering! deh...gitu la...pese ore ore tuo lamo, paka brodban ni banyok sakut paut denge muto gapo demo paka...honda kap tu molek doh...lagi molek paka mutobot la...

sajo jo ni takdo kijo...

lanterajiwa said...

itu betul... modem nye anti kilat... modem streamyx gua pon pernah jahanam pasal kilat...

W@hid 2009 said...

Kalou nak pakei MaXis Broadband,anak sedara teman Asmah baru je potong.sebab nye ,Bayor mahal dan slow pulok...Itu le kata nye...

W@hid 2009 said...

Kes mike ni mcm lebih kurang mcm Layanan di hospital,mike bernasib baik dapat layanan elok,mcm Jawa peranakan dapat yang kurang memuaskan,ada orang yang dapat moderm streamyx pakei sampai bertahun,mike kena kilat memanjang,ini satu dugaan keatas seseorang,saya rasa nak salah kan streamyx tak boleh jugak,dia cuma bekalkan satu sistem internet Broadband,yang menjadi masalah mike moderm je,sebab jika menggunakan Fix line seperti streamyx memang memerlukan Arester tambahan iaitu soket khas untuk anti Kilat,mike benasib baik juga kilat tak sambor Computer mike,Sesetengah Rumah Cina yang teman pasang Streamyx beratus harga alat penangkis KIlatnya, Rumah Teman pun pasang alat penangkis kilat Rm 25 je,Kita dah berusaha kalou benda tu nak kena rosak kena kilat nak buat camna,tapi sekurang2nya kita dah buat apa yang patut......

R@duan said...

Terima kasih kepada yang telah beri komen......