24.9.09

LABON DI HARI RAYA

Musim raya kali ni ramai orang aku dapat jumpa. Saudara mara, rakan taulan dan sepupu sepapat.. Macam -macam perangai pula dapat dilihat. Aku tertarik dengan seorang hamba Allah ni. Bab bercakap dia. Mak oi, hebat bebeno. Cara gayanya macam tak ada orang dah yang boleh tewaskan dia bab-bab berlabon ni. Yang seronok dan peliknya, semua benda dia tahu, cakap tak mahu kalah. Dari Perdana Menteri ke ketua pemuda ke rakyat jelata. Cerita Pemimpin BN, PR semua dalam tangan dia je. Bab undang-undang dan penguatkuasaan dalam kocek belakang seluar dia je. Sejarah negara dari tahun 1511 hingga sekarang, melangkaui zaman 100 tahun dari sekarang dalam lubang hidung dia je. Segala hukum hakam agama celah kuku dia je. Wah dahsyat sekali orangnya ni. Mana yang tak berkenan dihatinya dikondem sesuka hati saja. Lanyak sampai rapat. Memang payah nak jumpa orang 'hebat' macam ni. Tapi kalau tak jumpa terus lagi bagus. Buat bernanah telinga je....Bukannya tak mahu dengar tapi tak kena dengan moodnya. Raya, orang nak bermuhibbah, nak cool, nak happy, nak enjoy. Bukak cerita buruk sianu dan sianu tu apa ke jadahnya?

2 comments:

mk8 said...

Sapa le gakmak nye yee. Rasa rasa teman kenal ke budak nye?

R@duan said...

kerabat kat ipoh.....